Tomaat met munt, tzatziki en naanbrood

Tomaat met munt, tzatziki en naanbrood

Benodigheden:

  • Twee trossen cherrytomaten
  • Verse munt
  • Balsamico azijn
  • Lepeltje honing
  • olijfolie
  • bakje Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • Peper
  • Naanbrood van Pataks (supermarkt)

Als eerst snij de cherrytomaten in vieren

Meng in een kommetje een scheutje balsamico, lepeltje honing en scheutje olijfolie met peper en meng dit goed. Knip een lekker handje vol munt blaadjes en roer dit erdoor.

Giet dit over de cherrytomaten in een ruime ovale bakje.

Voor de tzatziki boen en rasp je een komkommer en laat deze boven de zeef even uitlekken.

Doe een scheutje olijfolie, knoflook en peper erbij.

Zet het even in de koelkast om iets op te stijven.

Intussen doe je de naanbrood eventjes in de oven. (180 graden 10 minuten). Druppel er eerst even wat water op.

Dit is een superleuk recept omdat je dit met je handen eet!

Eerst een stukje naanbrood scheuren, open deze en doe met een lepeltje eerst wat tzatziki erop daarna een schepje tomaten en dan heerlijk smullen.

Gezellig borrelhapje bij een glas wijn!