Rabarber, Frambozen met verse munt mousse

Rabarber, Frambozen met verse munt mousse
Rabarber uit eigen tuin

Het is 7 mei en de rabarber is klaar in de tuin! En de munt staat al overal.

Wat zal ik daar eens van maken? …

Ik heb nog een doosje bevroren frambozen in de vriezer, dat lijkt me een top combinatie.

Nu nog suiker erbij, ik heb nog een pondje geleisuiker liggen.

Heb ik nog lege flesjes? Gevonden!

Nu kan ik beginnen:

Giet in de flesjes uitgekookt water en een schepje zeezout.

Zet de flesjes op zijn kop op een droge theedoek, vergeet de dopjes niet !

Laat even uitlekken, terwijl je gaat voorbereiden.

Was de rabarber, ik had een pond oogst. En haal eventueel de nerf en de uiteinden eraf.

Snijd deze in kleine stukjes en was ze onder stromend water.

Doe 1 dl water in een pannetje, voeg daar de rabarber bij. Voeg de complete takjes munt erbij en laat het geheel zachtjes koken voor ca 10 minuten. Dan doe je de suiker en de bevroren frambozen erbij en dat laat je nog eens 10 minuten opstaan. Je hoeft niet te roeren, maar het moet wel zachtjes pruttelen.

Roer op het laatste moment de mousse flink met een pollepel.

Haal de takjes munt uit de mousse, deze kun je weggooien.

Giet de pan leeg in een kan met een tuitje.

Keer de flesjes weer om en giet de mousse erin. Dop erop doen en draai de flesjes weer om laat dit voor ca 7 minuten staan.

Dan is het vacuüm getrokken en kunnen de flesjes weer worden omgekeerd. Als ze afgekoeld zijn, dan kunnen ze in de koelkast of op een donkere plek in de kelder worden geplaatst.

Je eerste voorraadje uit je eigen oogst is begonnen !

Deze mousse is verrukkelijk; zoet en fris met vleugje munt. Heerlijk voor in de kwark, op vanille ijs, of gewoon lekker oplepelen.