Quiche van verse zalm

Quiche van verse zalm

Vandaag een heerlijk recept voor quiche met verse zalm. Succes verzekerd als je vrienden langs krijgt!

Ingrediënten:

250 gram verse zalm (zonder vel)

1 pak tante Fanny’s bladerdeeg of

2 stuks prei

2 eetlepels zonnebloemolie

4 eieren

100 gram slagroom

100 gram crème fraîche

Mespuntje nootmuskaat

1 bakje verse bieslook

100 gram geraspte kaas

Peper en zout (naar smaak)

Bereiding:

Eerst verwarm je de oven op 175 graden. Vervolgens bekleed je een niet te grote, ingevette springvorm aan de binnenkant met bakpapier. Daarna leg je het deeg in de vorm en druk je goed aan. Hierbij is het belangrijk dat er geen vouwen ontstaan. Nu kan je de zalm in blokjes snijden (niet te klein) en kruid deze met peper en zout. Snijd de prei in ringen en was deze grondig. Laat het uitlekken en fruit de ringen enkele minuten in zonnebloemolie in een hapjespan. Hierna breek je de eieren in een kom en roer er crème fraîche, bieslook en de slagroom door en kruid het met zout, peper en nootmuskaat. Als dit klaar is schenk je de helft van het mengsel over de bodem van de quichevorm. Schep daarna de helft van de prei en zalmblokjes er bovenop. Herhaal dit met de andere helft. Druk daarna alle lichtjes aan en bestrooi de quiche met geraspte kaas. Laat de quiche 30-35 minuten bakken. Test met een naald of de quiche gaar is. Dan komt deze er na het inprikken zonder roommengsel eraan uit. Laat de quiche rusten voor je deze uit de oven haalt. Serveer de quiche met een groene salade. En kies zelf of je voor warm of koud wilt gaan. En voilà je hebt weer een heerlijk gerecht bereid!