puree van knolselderij

puree van knolselderij

Vandaag deel ik met jullie knolselderij puree. Dit is een goed alternatief voor Aardappelpuree!

Ingrediënten:

1 knolselderij

Een paar stukjes knoflook

Een paar takjes tijm

Een scheutje soja kookroom

Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Eerst haal je het loof eraf en bewaar je een paar bladeren. Vervolgens schil je de knol en snijd deze in stukjes van 2 cm. Dan snijd je een paar stukjes knoflook fijn. Hierna voeg je alles samen met een paar takjes tijm in ruim water met kruidenbouillon. Na 30 minuten koken is dit gaar. Dan prak je de knol tot puree. Doe de fijngesneden blaadjes van de knolselderij erbij. Een scheutje soja kookroom erdoor en dek het af met Parmezaanse kaas. Dan 30 minuten in de oven op 200 graden en klaar! Een zalig alternatief voor aardappelpuree met nauwelijks calorieën!