pompoensoep met appel en rozemarijn

pompoensoep met appel en rozemarijn

INGREDIËNTEN

  • 1 flespompoen (ca. 1 kg)
  • 2 lekkere handappels
  • 2 grote uien
  • 2 oude bruine boterhammen
  • Scheutje olijfolie
  • glaasje room
  • peper en zout
  • paar takjes verse rozemarijn en tijm
  • 1000 ml biologische groente- of kippenbouillon

BEREIDEN

Verhit de oven op 200 °C / gasovenstand 6.

Zet de pompoen een half uurtje in de oven in zijn geheel.  Daarna kun je deze heel makkelijk snijden.

Leg de oude boterhammetjes in een pan met bodempje warm water

Snijd de uien, de appels en de pompoen met schil in grove stukken.

Voeg dit bij de soep

Voeg hier de 1000 ml bouillon toe

Voeg de kruiden toe

Laat alles ½ uurtjes zachtjes koken en voeg scheutje olijfolie toe

Prik in de pompoen of deze gaar is, anders nog kwartiertje langer koken.

Haal pan van het vuur en blender met een staafmixer tot een mooie romige soep.

Proef de soep en doe naar wens peper en zout erbij

Voeg op het laatst de room toe.

One thought on “pompoensoep met appel en rozemarijn

Comments are closed.