Pittige kip in een pot

Pittige kip in een pot

Onlangs heb ik deze pittige kip gemaakt en het smaakte heerlijk! Echt een aanrader om te maken als je zin hebt in een krachtige curry smaak.

Ingrediƫnten:

  • 1 scharrelkip
  • 1 flespompoen
  • 1 bos selderij
  • 1 pakje thaise rode curry
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 liter water
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Laurierblaadjes

Bereiding:

Snij als eerst de flespompoen in blokjes, de schil kan er op blijven. Stop daarna de kip in de pan samen met de gesneden flespompoen, een blikje kokosmelk, selderij en de rode curry.

Haal ook nog wat verse kruiden uit de tuin. Ik heb tijm, rozemarijn en laurierblaadjes geplukt en deze heb ik in de pan gedaan, dit geeft de curry nog een extra smaak.

Voeg 1 liter voorgekookt water in de pot en laat dit pruttelen op laag vuur voor ca. anderhalf uur met de deksel erop.

Haal na anderhalf uur de kip uit de pan en begin met het pluizen van de kip. Terwijl de kip er uit is maal de soep fijn met een staafmixer en stop daarna de uitgeplozen kip terug in de pan. Roer dit nog even door elkaar en schep het dan op in een kommetje of diep bord.

En dan is het tijd om te smullen!