Over mij

Allesoverkuiden.nl

Dit is een fijne, meteen toepasbare website over kruiden. Om zelf te planten of zaaien, om te plukken, de wortels eruit te halen. Ik leer je alles stap voor stap. Lekker overzichtelijk.

Hallo ik ben een Nederlandse kruidenvrouw!

Ik ben Antoinette Vrisekoop (1957) en ik ben dol op de natuur, met al zijn wilde kruiden.

Ik ben jaren geleden gestart met mijn passie voor kruiden. Ik heb als leermeester Het Kruidenrijk in Oosterblokker gehad, waar ik een jaar les heb gehad en daarna heb ik een jaar privé les van één van de docenten gehad.

Daarna heb ik een paar wildplukken weken gevolgd bij Dorothe Lueb van Evenwijs in Friesland. We deden daar van alles met de kruiden; we werkten met de wortels en vruchten. We maakten zalf en tinctuur, geurige thee en we gebruikten veel kruiden in het eten. Ik heb geleerd om kruiden, planten, bomen en ook de wortels uit de natuur te gebruiken. Superleuk!

Ik heb tijdens mijn opleiding Permacultuur in België veel geleerd over het combineren van kruiden en bomen, die elkaar kunnen versterken. Als je rozemarijn en lavendel onder fruitbomen plaatst , dan groeien ze extra krachtig en je houdt de ongedierte weg.

Ik heb jarenlang zelf een kruidentuin gehad bij moestuinencomplexen in Wormer en Wormerveer.

Bij mij mogen de kruiden en onkruiden (dat zijn kruiden die op een plek staan waar jij ze niet wilt hebben) vrolijk overal groeien. En dat is natuurlijk not done bij deze complexen.

Nu heb ik gelukkig mijn eigen kruidentuin naast mijn tiny house. En de omringende natuur is natuurlijk één grote pluktuin van wilde kruiden.

Ik heb geleerd om zelf zalven te maken van vaseline of kokosolie met goudsbloem, kamille en smeerwortel

Elk jaar maak ik tincturen  van wilde kruiden.

Ik heb in Centrum De Drakenkop in Amsterdam en op de Lotusbeurs kruidenworkshops gegeven. In de duinen naast mijn strandhuisje in IJmuiden geef ik regelmatig cursus wildplukken in de duinen en rond het meer.

Al jaren heb ik mijzelf, mijn zoon en de rest van de familie en vrienden heel blij mee gemaakt met mijn kruidenproducten die ik elk jaar van de kruiden maak.

Kortom, de natuur is één grote genezer voor mij en mijn dierbaren.

Ik vind het nu fijn om dit ook met jullie te gaan delen!

Je hoeft niet veel gestudeerd te hebben, hoor! Iedereen kan werken met kruiden. Het is vooral belangrijk dat je rustig gaat beginnen met een paar kruidjes  die in op dat moment volop bloeien in de natuur, dicht om je heen.