Ovenschotel met verse kruiden

Ovenschotel met verse kruiden

Afgelopen week had ik een ovenschotel gemaakt met kruiden uit mijn eigen tuin. Hieronder het recept voor deze heerlijke ovenschotel. Dit is ook een fijn recept voor tijdens de feestdagen lekker en makkelijk!

Ingrediƫnten:

  • Pompoen
  • Kleine bolletjes knoflook
  • Courgette
  • Wortel
  • Pastinaak
  • Rode pepertje
  • Een grote rode ui
  • Zoete aardappels
  • Tijm (uit mijn eigen tuin)
  • Rozemarijn (uit mijn eigen tuin)
  • Grof zout
  • Olijfolie

bereiding:

  1. snij de pompoen, knoflook, courgette, wortel, pastinaak, rode peper, ui en de zoete aardappels in stukjes. Leg dan alles goed verspreid over een bakplaat.
  2. Doe wat olijfolie over de groenten samen met wat grof zout. het grove zout zorgt voor een lekkere “crunch” tijdens het eten!
  3. Stop de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden. laat de groente daar voor 30 tot 45 in zitten.

En nu klaar om te eten! Eet smakelijk.

Tip: Dit is heerlijk met een gehaktbal of je kan het natuurlijk ook vegetarisch houden.