Minestronesoep maken

Minestronesoep maken

Onlangs had ik mijn eerste minestronesoep gemaakt, het was zalig!

Ingrediënten:

  • 750 gram Tomaten
  • 3 gepelde rode uien
  • 2 stengels bleekselderij in stukken
  • 2 wortels in dunne reepjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 200 gram doperwten
  • 250 gram gehalveerde kerstomaatjes
  • 2 bolletjes knoflook
  • 250 gram witten bonen van Bonduelle uit blik
  • 1/2 tomatenpuree
  • 1 groentebouillon
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 el rozemarijnnaaldjes
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • Fijngesneden basilicum
  • Parmezaanvlokken

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 220 graden
  • Snij 1 ui doormidden en leg deze samen met de tomaten, bleekselderij en knoflook bollen in een braadslee.
  • Besprenkel de groenten met balsamico azijn en 2 eetlepels olijfolie en schud even door elkaar. Rooster de groente in het midden van de oven in ca. 20 min. beetgaar en laat ze gedeeltelijk afkoelen.
  • Snij de andere 2 uien in dunne ringen. Verhit 2 el olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de uien en rozemarijn. Voeg de groentebouillon en tomaten pure toe en breng aan de kook.
  • Ontdoe de geroosterde knoflook van hun velletjes en van het sap wat vrijkomt op.
  • Pureer de tomaten, het sap, de knoflook, uien en bleekselderij tot een glad mengsel. Roer dit door de soep en breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Voeg de wortel, courgette en doperwten toe aan de soep ca. 10 min. zachtjes doorlaten koken. Spoel de witte bonen af onder koud water. schep de bonen, kerstomaatjes en 2 el peterselie door de soep en breng het op smaak met zout en peper en laat de soep door en door warm worden.

Serveren: Als de soep op tafel staat 2 aparte bakjes met parmezaanvlokken en fijngesneden basilicum.