Goudsbloem

Goudsbloem

Het is zover:  de goudsbloem gaat bloeien! Die heb ik wel zelf gezaaid, dat is super gemakkelijk want de zaadjes groeien overal en vooral snel!  Heb je geen tuin, dan kun je dat ook in een plantenbak op je balkon doen.  Je zaait vanaf maart en je kunt al oogsten vanaf juni.

Ik pluk de open bloemetjes en ik maak daar altijd zo’n mooie oranje zalf van vaseline of kokosolie van!  Ik laat de bloemetjes hiermee pruttelen, au bain-marie, liefst 24 uur.

Water in een pannetje, schaal erboven op en daarin de zalf en de bloemetjes. Heel zachtjes laten pruttelen. Als de zalf klaar is, dan doe ik er een paar druppeltjes lavendel etherische olie in. Dan geurt de zalf lekker.

En als deze klaar is gebruik ik die voor ontstoken plekjes op mijn lijf, het is zuiverend en helend. Ook als ik een galbult of steenpuist heb ga ik aan de slag met goudsbloemzalf..

Ik kan  zelfs verse bloemblaadjes op een wond leggen

Ook stop ik veel verse goudsbloemen in een zachte olie, bijvoorbeeld amandelolie. Deze olie laat ik een paar weken in de zon staan en giet deze af.  Ik gebruik hem als ik de zalf maak.

Een zuiverend en helend bloemetje! Het bloemetje hoort bij een bij en optimistisch mens met veel levensenergie!