Gevulde appelbollen met marsepein.

Gevulde appelbollen met marsepein.

Zin in iets zoets met een stuk fruit? Misschien niet het gezondste recept maar super lekker en leuk om met een paar vrienden te maken.

Ingrediƫnten (2 personen):

  • 2 appels
  • 2 bladerdeeg vellen
  • 2 marsepeinen muizen (je kan ook normale marsepein gebruiken!)
  • 1 eigeel
  • Kaneel (naar smaak)
  • Suiker (naar smaak)

Bereiding:

  1. Leg alvast de bladerdeeg vellen buiten de vriezer zodat deze alvast kunnen ontdooien (het beste 30 minuten van tevoren).
  2. Begin met het schillen van de appels en haal het klokhuis weg.
  3. Meng wat suiker samen met wat kaneel in een bakje.
  4. Rol de appels in het mengsel van suiker en kaneel en doe daarna de marsepeinen muis in het holletje waar eerst het klokhuis zat.
  5. Leg de appels elk op een eigen fel bladerdeeg en wikkel het bladerdeeg om de appel heen.
  6. Scheid het eigeel van het eiwit en kluts de eigeel.
  7. Bedek de buitenkant van het bladerdeeg met het eigeel.
  8. Leg beide appels op een bakplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 200 graden.

En klaar!

Dit is een simpel recept ook leuk om dit met kinderen te doen en ook heerlijk tijdens de feestdagen!