De papa van de kruidenvrouw

De papa van de kruidenvrouw

Mijn vader heeft mij geïnspireerd om een moestuin te beginnen

Elk jaar was hij razend druk met zijn pompoen, hij koesterde deze als een kindje.

En dat terwijl hij zelf 10 kinderen had gekregen, waarvan ik de jongste ben.

Eerst werd de jonge pompoen omringd met stro en keurde hij dagelijks de grootte. Hij keek vooral naar slakken in het begin van de groei, die een aanslag op zijn groeiende pompoen pleegden. Maar hij bleef ze altijd de baas. Tot slot kreeg de pompoen een troon van hout om daar lekker verder te groeien.

Ik vond het als tiener heel leuk om mijn vader hier zo druk mee bezig te zien. Dit is in de tuin van zijn kroonluchterzaak in Wormerveer.

Ik kan mij trouwens niet herinneren dat wij ooit de pompoen hebben gegeten. Mijn mama was niet zo’n ster in de keuken en kookte vooral de Hollandse aardappelen groente vlees maaltijden. Pompoen was in die tijd een exoot, die niet zomaar werd gegeten.

Nu maak ik zelf heel vaak heerlijke dingen met pompoen: pompoensoep, pompoenschotel uit de oven.

One thought on “De papa van de kruidenvrouw

  1. ik vind dit heel inspirerend materiaal, en wil graag de soep uitproberen

    groetjes
    jef

Comments are closed.