Appeltaart bakken

Appeltaart bakken

Dit is de appeltaart die ik al jaren maak! Mijn zoon en ik houden niet van rozijnen dus als alternatief hebben we amandelspijs mmm! Ik doe alles met mijn handen Deeg kneden, aandrukken, Appels schillen liefst uit eigen tuin of die van de buurvrouw ! Kaneel erbij Zalig! Succes verzekerd.

  • Voorbereiding ca. 40 minuten
  • Baktijd ca. 60 minuten


1.Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
2.Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
3. kneed een laagje amandelspijs en bedek de bodem van je bakvorm. 4. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
5. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
6. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
8. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel.
9. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
10. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
11. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
12. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
13. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
14. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Bron: https://www.koopmans.com/recept/appeltaart/

Bekijk hier onder de video